Wednesday, 22 October 2008

Farmors grovbrød

"Man tar de sorter mel man har." Dette kan være siktet hvete, grovmalt hvete, solsikkeblanding, rugblanding, osv. og hakkede mandler. Det fyller i alt en 1l. melpose. Solsikkefrø lar man ligge en stund i vann i forveien.



Det blandes godt med tørrgjær, og en "liten håndfull" salt, 2-3 ts.



Splash noen ss. rapsolje i 2 dl. vann (der solsikkefrøene har badet) og hell på 4 dl. godt varmt vann, som så blandes med melmiksen, og det hele knas og eltes iherdig. Veldig.





Når deigen er fin, la den heve en halv time, før man dypper med en finger et lite hull i deigen, tenner en fystikk og senker den inn for å se at den slukker. Legg i 3 former, pensle litt med vann.



Sett i ovnen, men vent 15 min med å stille varmen til 180°C. La stå i 45 min, ta ut av formene, og la stå 15 min til, skru av varmen, og la dem være ytterligere 10 min.

Til slutt skal de være overbevisende brune og fine, og luftes på rist.

1 comment:

Unknown said...

Välkommen till cyberrymden! Ska bli kul att följa denna blogg!

/Jesper med familj