
De skjæres i terninger og kvernes i en foodprocessor.

Kvern først de harde ostene, så de myke, sammen med fint hvetemel, samme vekt som osten, og smør (evt. litt margarin), også i utgangspunktet samme vekt som osten, men gjerne (f.eks 30 g.) mindre.

Dette blendes til en fin ball.

Sleng mel på arbeidsområdet, og (evt. etter å ha latt den hvile litt) begynn å jobbe med ostedeigballen med raske, myke bevegelser.


Så skal den kjevles ganske flat og kjeksene formes.

Et stort drammeglass fungerer fint som form til runde kjeks, eller man kan, noe mer strevsommelig, skjære ut ønsket fasong.

Ha bakepapir på plate og varm ovnen til 180°C.

Plasser plata nesten midt i ovnen, men litt lavere. De skal stå i ca. 7 minutter, men sjekk etter 5.

På grunn av eventuelle ujevnheter, plukk ut de tynneste som blir ferdig først, og la gjerne de tykke stå litt til.

No comments:
Post a Comment