Man forbereder ingrediensene som skal bygges lagvis i en smøret ildfast form.
Det er lov å kaste et blikk over en huskelapp.
Men denne følges ikke til punkt og prikke.
5 ganske store skrelte poteter skjæres til en haug like, tynne fyrstikkpinner, 2 store gulløk hakkes smått, og en skål blandes med passe mengder sæterrømme og kremfløte, så den renner langsomt.
Potetbitene legges i vann, mister stivelse, så tørkes så de ikke gjør retten for fuktig. Løken kan gjerne kort varmes gyllen. Ansjosburkene åpnes og ovn forvarmes til 200°C.
I formen legges først et lag med potetpinner (litt pepper på) og et pakket lag med løk. Kanskje et lite lag til med potet, og så plasseseres ansjosfiletene pent, med noen skjeer ansjoslake som spres over det hele.
Litt mer pepper, så et lag med løk, og et godt lag med potetene til overs, men ikke så mye at det stiger over kanten.
Særlig den sirlige skjæringen er et slit.
Øverst heller man på litt av fløterømmen jevnt over og gir formen 20 minutter i ovnen.
Formen tas ut og man heller over resten av fløterømmen, strør over knust kavring, og legger en passe mengde ostehøvlede smørskiver på toppen.
Formen legges tilbake til ovnen og står ca. 40 minutter, til toppen er brungyllen, men potetene ennå ikke har blitt varmet mykt som mos.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment